Now Hiring: Are you a driven and motivated 1st Line IT Support Engineer?

Blog

Aeroporti i Kukësit pret avionin e tij të parë pasagjerësh/ Në bord Rama dhe Balluku

09-1
Local Journalism News

Aeroporti i Kukësit pret avionin e tij të parë pasagjerësh/ Në bord Rama dhe Balluku

Aeroporti Zayed – Flatrat e Veriut në Kukës ka pritur avionin e parë të pasagjerëve, ku ndodheshin edhe kryeministri Rama dhe Ministria e Infrastrukturës dhe Energjisë, Balluku. Ndonëse Rama kishte premtuar se aeroporti do të kishte fluturimin e parë Londër-Kukës përpara zgjedhjeve, fluturimi i Air Albania që vinte nga Londra duhej të ndalonte fillimisht në Tiranë, pasi Aeroporti i Kukësit duhet të përfundojë procesin e certifikimit përpara se të marrë fluturime ndërkombëtare. Gjatë ndalesës në Tiranë, Ramës dhe Ballukut iu bashkuan 30 emigrantëve të ardhur nga Britania e Madhe, për të fluturuar me ta drejt Kukësit.

Ndërtimi i Aeroportit të Kukësit filloi në vitin 2003 si një investim dhuratë nga Emiratet e Bashkuara Arabe dhe që prej qershorit 2016 është nën administrimin e autoritetit të aviacionit civil. Aeroporti i Kukësit do të bëhet aeroporti i dytë civil në Shqipëri, pas Aeroportit Ndërkombëtar të Tiranës. Aeroporti do të kryejë kryesisht fluturime me kosto të ulët, të cilat pritet të kenë çmimet më konkurruese në rajon. Kryeministri Rama gjatë mitingut elektoral të mbajtur me këtë rast deklaroi se aeroporti do të nisë fluturimet ndërkombëtare në 50-60 ditët e ardhshme. Lidhjet direkte nga Kukësi do të përfshijnë Mbretërinë e Bashkuar, Zvicrën dhe Gjermaninë sipas ministres Balluku.

Aeroporti Ndërkombëtar i Kukësit “Zayed- Flatrat e Veriut” ka një pistë prej 2.2 kilometrash dhe kullën e saj të vrojtimit, ndërsa në pjesën e vendqëndrimit të avionëve, është projektuar për të mbajtur 3 avionë njëkohësisht, ndërkohë që brenda një ore mund të nisen 4 avionë nga Aeroporti i Kukësit.

Comments (26)

 1. … [Trackback]

  […] Find More on that Topic: tcje.org/index.php/2021/12/20/aeroporti-i-kukesit-pret-avionin-e-tij-te-pare-pasagjeresh-ne-bord-rama-dhe-balluku/ […]

  September 15, 2023 at 8:46 pm
 2. … [Trackback]

  […] Read More Information here on that Topic: tcje.org/index.php/2021/12/20/aeroporti-i-kukesit-pret-avionin-e-tij-te-pare-pasagjeresh-ne-bord-rama-dhe-balluku/ […]

  September 22, 2023 at 1:05 am
 3. … [Trackback]

  […] Read More on that Topic: tcje.org/index.php/2021/12/20/aeroporti-i-kukesit-pret-avionin-e-tij-te-pare-pasagjeresh-ne-bord-rama-dhe-balluku/ […]

  September 22, 2023 at 1:51 am
 4. … [Trackback]

  […] Read More Information here to that Topic: tcje.org/index.php/2021/12/20/aeroporti-i-kukesit-pret-avionin-e-tij-te-pare-pasagjeresh-ne-bord-rama-dhe-balluku/ […]

  October 11, 2023 at 2:51 pm
 5. … [Trackback]

  […] Information on that Topic: tcje.org/index.php/2021/12/20/aeroporti-i-kukesit-pret-avionin-e-tij-te-pare-pasagjeresh-ne-bord-rama-dhe-balluku/ […]

  October 13, 2023 at 2:02 am
 6. … [Trackback]

  […] Info on that Topic: tcje.org/index.php/2021/12/20/aeroporti-i-kukesit-pret-avionin-e-tij-te-pare-pasagjeresh-ne-bord-rama-dhe-balluku/ […]

  October 13, 2023 at 2:11 am
 7. … [Trackback]

  […] Find More Information here to that Topic: tcje.org/index.php/2021/12/20/aeroporti-i-kukesit-pret-avionin-e-tij-te-pare-pasagjeresh-ne-bord-rama-dhe-balluku/ […]

  October 23, 2023 at 1:49 pm
 8. … [Trackback]

  […] Find More here to that Topic: tcje.org/index.php/2021/12/20/aeroporti-i-kukesit-pret-avionin-e-tij-te-pare-pasagjeresh-ne-bord-rama-dhe-balluku/ […]

  November 5, 2023 at 1:02 am
 9. … [Trackback]

  […] Find More Info here on that Topic: tcje.org/index.php/2021/12/20/aeroporti-i-kukesit-pret-avionin-e-tij-te-pare-pasagjeresh-ne-bord-rama-dhe-balluku/ […]

  November 7, 2023 at 3:02 am
 10. … [Trackback]

  […] Read More to that Topic: tcje.org/index.php/2021/12/20/aeroporti-i-kukesit-pret-avionin-e-tij-te-pare-pasagjeresh-ne-bord-rama-dhe-balluku/ […]

  November 10, 2023 at 5:03 pm
 11. … [Trackback]

  […] There you will find 66807 more Information to that Topic: tcje.org/index.php/2021/12/20/aeroporti-i-kukesit-pret-avionin-e-tij-te-pare-pasagjeresh-ne-bord-rama-dhe-balluku/ […]

  November 11, 2023 at 4:41 pm
 12. … [Trackback]

  […] Here you can find 62866 more Info to that Topic: tcje.org/index.php/2021/12/20/aeroporti-i-kukesit-pret-avionin-e-tij-te-pare-pasagjeresh-ne-bord-rama-dhe-balluku/ […]

  November 12, 2023 at 4:31 am
 13. … [Trackback]

  […] Read More Information here to that Topic: tcje.org/index.php/2021/12/20/aeroporti-i-kukesit-pret-avionin-e-tij-te-pare-pasagjeresh-ne-bord-rama-dhe-balluku/ […]

  November 29, 2023 at 12:58 am
 14. … [Trackback]

  […] Read More Info here on that Topic: tcje.org/index.php/2021/12/20/aeroporti-i-kukesit-pret-avionin-e-tij-te-pare-pasagjeresh-ne-bord-rama-dhe-balluku/ […]

  November 29, 2023 at 2:38 am
 15. … [Trackback]

  […] Read More to that Topic: tcje.org/index.php/2021/12/20/aeroporti-i-kukesit-pret-avionin-e-tij-te-pare-pasagjeresh-ne-bord-rama-dhe-balluku/ […]

  November 29, 2023 at 8:03 am
 16. … [Trackback]

  […] Read More Info here to that Topic: tcje.org/index.php/2021/12/20/aeroporti-i-kukesit-pret-avionin-e-tij-te-pare-pasagjeresh-ne-bord-rama-dhe-balluku/ […]

  December 11, 2023 at 9:15 am
 17. … [Trackback]

  […] Find More here to that Topic: tcje.org/index.php/2021/12/20/aeroporti-i-kukesit-pret-avionin-e-tij-te-pare-pasagjeresh-ne-bord-rama-dhe-balluku/ […]

  December 15, 2023 at 4:54 am
 18. … [Trackback]

  […] There you will find 79299 additional Information to that Topic: tcje.org/index.php/2021/12/20/aeroporti-i-kukesit-pret-avionin-e-tij-te-pare-pasagjeresh-ne-bord-rama-dhe-balluku/ […]

  February 7, 2024 at 5:25 pm
 19. … [Trackback]

  […] Info to that Topic: tcje.org/index.php/2021/12/20/aeroporti-i-kukesit-pret-avionin-e-tij-te-pare-pasagjeresh-ne-bord-rama-dhe-balluku/ […]

  February 27, 2024 at 2:17 pm
 20. … [Trackback]

  […] Find More to that Topic: tcje.org/index.php/2021/12/20/aeroporti-i-kukesit-pret-avionin-e-tij-te-pare-pasagjeresh-ne-bord-rama-dhe-balluku/ […]

  February 29, 2024 at 1:19 am
 21. … [Trackback]

  […] Read More to that Topic: tcje.org/index.php/2021/12/20/aeroporti-i-kukesit-pret-avionin-e-tij-te-pare-pasagjeresh-ne-bord-rama-dhe-balluku/ […]

  March 3, 2024 at 1:36 am
 22. … [Trackback]

  […] Read More on on that Topic: tcje.org/index.php/2021/12/20/aeroporti-i-kukesit-pret-avionin-e-tij-te-pare-pasagjeresh-ne-bord-rama-dhe-balluku/ […]

  March 4, 2024 at 4:27 am
 23. … [Trackback]

  […] Find More Information here to that Topic: tcje.org/index.php/2021/12/20/aeroporti-i-kukesit-pret-avionin-e-tij-te-pare-pasagjeresh-ne-bord-rama-dhe-balluku/ […]

  March 8, 2024 at 3:39 am
 24. … [Trackback]

  […] Read More to that Topic: tcje.org/index.php/2021/12/20/aeroporti-i-kukesit-pret-avionin-e-tij-te-pare-pasagjeresh-ne-bord-rama-dhe-balluku/ […]

  March 13, 2024 at 1:25 am
 25. … [Trackback]

  […] Read More on that Topic: tcje.org/index.php/2021/12/20/aeroporti-i-kukesit-pret-avionin-e-tij-te-pare-pasagjeresh-ne-bord-rama-dhe-balluku/ […]

  April 2, 2024 at 8:48 pm
 26. … [Trackback]

  […] Information on that Topic: tcje.org/index.php/2021/12/20/aeroporti-i-kukesit-pret-avionin-e-tij-te-pare-pasagjeresh-ne-bord-rama-dhe-balluku/ […]

  April 19, 2024 at 3:21 am

Comments are closed.