Blog Archives

KQZ lëshon rezultatet përfundimtare të zgjedhjeve, i jep fund zyrtarisht procesit zgjedhor

Komisioni Qendror i Zgjedhjeve të Shqipërisë ka publikuar rezultatet përfundimtare të zgjedhjeve parlamentare të 23 qershorit, gjashtë javë pas ditës së zgjedhjeve. Rezultatet përfundimtare rikonfirmojnë fitoren e thellë të koalicionit të qendrës së majtë, të kryesuar nga Partia Socialiste, mbi

Tagged with: ,
Posted in Kryesore, Zgjedhje 2013

Kolegji Zgjedhor miraton shpërndarjen e mandateve në qarqe, certifikon rezultatet.

Kolegji Zgjedhor i Shqipërisë ka miratuar shpërndarjen e mandateve në parlamentin shqiptar, duke u mbështetur në rezultatet më të fundit të Komisionit Qendror Zgjedhor dhe duke certifikuar praktikisht rezultatin zgjedhor, një akt që i hap rrugën parlamentit të ri për

Tagged with: ,
Posted in Kryesore, Zgjedhje 2013

Socialistët tërheqin kërkesën për rimbajtjen e zgjedhjeve në qarkun veriperendimor

Partia Socialiste ka tërhequr një kërkesë të bërë para pak ditësh për anullimin e rezultateve të zgjedhjeve parlamentare të 23 qershorit në qarkun e Lezhës dhe rimbajtjen e tyre. Damian Gjiknuri, këshilltari ligjor kryesor i socialistëve mbi çështjet zgjedhore, u

Tagged with:
Posted in Kryesore, Zgjedhje 2013

Nuk ndryshon rezultati i zgjedhjeve pas rinumërimit të fundit

Rinumërimi i pjesshëm më i fundit në zgjedhjet parlamentare të Shqipërisë, i cili u krye si pjesë e një hetimi në qarkun veriperëndimor të Kukësit, nuk ka sjellë ndryshime në rezultatin e zgjedhjeve në qarkun zgjedhor më të vogël në

Tagged with: , ,
Posted in Kryesore, Zgjedhje 2013

Socialistët kërkojnë përsëritjen e zgjedhjeve në Qarkun e Lezhës

Rinumërimi në Shkodër nuk nxjerr ndryshime nga rezultatet e mëparshme Partia Socialiste ka dorëzuar zyrtarisht pranë Kolegjit Zgjedhor të Shqipërisë kërkesën për përsëritjen e zgjedhjeve në qarkun veriperëndimor të Lezhës. Nëse miratohet, për sa i përket kohës dhe logjistikës, kërkesa

Tagged with: ,
Posted in Kryesore, Zgjedhje 2013

Kryebashkiaku i Tiranës zgjidhet kryetari i ri i opozitës

Lulzim Basha do të jetë kryetari i opozitës shqiptare. Kryetari aktual i Bashkisë së Tiranës fitoi zgjedhjet e brendshme të ditës së martë, duke u bërë kryetari i ri Partisë Demokratike të Shqipërisë. Sipas deklaratave të Partisë Demokratike, Basha fitoi

Tagged with: , ,
Posted in Kryesore, Zgjedhje 2013

Kolegji rrëzon KQZ-në, urdhëron hetim në Kukes nisur nga kërkesa e LSI

Do të hetohen votat në qarkun verilindor të Kukësit në Shqipëri, nisur nga parregullsi të vëna re gjatë zgjedhje muajin e kaluar, parregullsi këto që aleatja e dytë më e madhe në koalicionin fitues thotë se i kanë kushtuar një

Tagged with: , ,
Posted in Kryesore, Zgjedhje 2013

Kolegji Zgjedhor i Shqipërisë vendos kundër rinumërimit në Lezhë

Kolegji Zgjedhor i Shqipërisë, një grup gjykatësish me autoritetin më të lartë mbi çështjet zgjedhore, ka vendosur të anullojë rinumërimin e votave në Lezhë, duke hedhur poshtë një vendim të mëparshëm të Komisionit Qendror të Zgjedhjeve. As ky vendim dhe

Tagged with: , ,
Posted in Kryesore, Zgjedhje 2013

Rinumërimi i Lezhës nuk sjell ndryshime në shpërndarjen e mandateve

Komisioni Qendror i Zgjedhjeve i Shqipërisë ka përfunduar rinumërimin e votave në Qarkun e Lezhës, i cili ka rezultuar në një rritje të diferencës në vota në favor të demokratëve, por pa ndryshuar rezultatin e mëparshëm për sa i përket

Tagged with: ,
Posted in Kryesore, Zgjedhje 2013

Urdhërohet rinumërimi në dy qarqe veriperëndimore

Komisioni Qendror i Zgjedhjeve i Shqipërisë ka vendosur për rinumërimin e të gjitha votave në dy nga 12 qarqet zgjedhore të Shqipërisë. Vendimi u mor pas rinumërimit të 10 kutive të votimit, i cili nxorri në pah mospërputhje mes rezultateve

Tagged with: ,
Posted in Kryesore, Zgjedhje 2013
Follow TCJE: Twitter Facebook

TCJE presentation

A different approach: Implementing a nonprofit media model, TCJE’s mission is to improve the quality of journalism in Albania, focusing on providing coverage that strengthens democracy, rule of law and human rights. More

Supporting quality coverage: Find out about our donors and partners and how you too can assist. More