Blog Archives

Raporti paraprak i OSBE: KQZ, polarizimi politik ngelen shqetësimet kryesore

Në një raport paraprak të publikuar dy javë përpara zgjedhjeve të 23 qershorit në Shqipëri, misioni vëzhgues i OSBE/ODIHR vë në dukje se Komisioni Qendror Zgjedhor, polarizimi politik dhe mosbesimi midis dy partive të mëdha ngelen disa nga shqetësimet më

Tagged with: , , ,
Posted in Kryesore, Zgjedhje 2013

Partitë kryesore bëjnë premtime të pamundura për punësimin

Me punësimin që ka zënë kryet e programeve partiake në këtë fushatë zgjedhore, dy partitë më të mëdha të Shqipërisë, që do të marrin pjesë në zgjedhjet parlamentare të 23 qershorit, premtojnë të krijojnë 250,000 deri 300,000 vende të reja

Tagged with: , , ,
Posted in Kryesore, Zgjedhje 2013

BE: Zgjedhjet një test për demokracinë, integrimin në BE

Bashkimi Evropian ka deklaruar se zgjedhjet parlamentare të 23 qershorit do të jenë një test thelbësor për funksionimin e duhur të institucioneve demokratike në vend dhe progresin drejt integrimit në BE Ambasadori i BE në Tiranë, Ettore Sequi, bëri thirrje

Tagged with: , ,
Posted in Kryesore, Zgjedhje 2013

Diskutohen koalicionet përpara zgjedhjeve të qershorit

Edhe pse duhen akoma tre muaj përpara zgjedhjeve të qershorit dhe fushata elektorale zakonisht fillon vetëm një muaj përpara votimi, tashme Shqipëria është përfshirë nga kjo fushatë. Media shqiptare po raporton mbi përpjekjet ditore nga dy forcat kryesore politike në

Tagged with:
Posted in Zgjedhje 2013

Kryeministri: Papa “bekoi” fitoren elektorale

Socialistet: Kryeministri po shfaq shenja marrëzie Papa Francis filloi zyrtarisht detyrën e tij në krye të Selisë së Shenjtë të martën, por skena politike shqiptare tashmë ka filluar të vjelë avantazhe nga imazhi i Atit të Shenjte. Z. Sali Berisha,

Tagged with:
Posted in Zgjedhje 2013

Kryeministri kërkon të ulë moshën e votimit në 16 vjeç

Opozita rrëzon idenë që parlamenti të ndryshojë Kushtetutën për të lejuar 16 vjeçarët të votojnë në zgjedhjet parlamentare të 23 qershorit. Kryeministri shqiptar Sali Berisha ka bërë thirrje për miratimin e një ligji për të ulur moshën ligjore të votimit

Tagged with: ,
Posted in Kryesore, Zgjedhje 2013

Zgjedhjet një test thelbësor për demokracinë në Shqipëri, deklaron BE

Bashkimi Evropian e bëri edhe njëherë të qartë këtë jave se zgjedhjet e ardhshme parlamentare më 23 qershor do të jenë një test themelor për demokracinë dhe progresin e vendit drejt integrimit në bllokun evropian. Z. Stefan Fule, Komisioneri për

Tagged with: ,
Posted in Kryesore, Zgjedhje 2013
Follow TCJE: Twitter Facebook

TCJE presentation

A different approach: Implementing a nonprofit media model, TCJE’s mission is to improve the quality of journalism in Albania, focusing on providing coverage that strengthens democracy, rule of law and human rights. More

Supporting quality coverage: Find out about our donors and partners and how you too can assist. More