Blog Archives

KQZ lëshon rezultatet përfundimtare të zgjedhjeve, i jep fund zyrtarisht procesit zgjedhor

Komisioni Qendror i Zgjedhjeve të Shqipërisë ka publikuar rezultatet përfundimtare të zgjedhjeve parlamentare të 23 qershorit, gjashtë javë pas ditës së zgjedhjeve. Rezultatet përfundimtare rikonfirmojnë fitoren e thellë të koalicionit të qendrës së majtë, të kryesuar nga Partia Socialiste, mbi

Tagged with: ,
Posted in Kryesore, Zgjedhje 2013

Kolegji rrëzon KQZ-në, urdhëron hetim në Kukes nisur nga kërkesa e LSI

Do të hetohen votat në qarkun verilindor të Kukësit në Shqipëri, nisur nga parregullsi të vëna re gjatë zgjedhje muajin e kaluar, parregullsi këto që aleatja e dytë më e madhe në koalicionin fitues thotë se i kanë kushtuar një

Tagged with: , ,
Posted in Kryesore, Zgjedhje 2013

Kolegji Zgjedhor i Shqipërisë vendos kundër rinumërimit në Lezhë

Kolegji Zgjedhor i Shqipërisë, një grup gjykatësish me autoritetin më të lartë mbi çështjet zgjedhore, ka vendosur të anullojë rinumërimin e votave në Lezhë, duke hedhur poshtë një vendim të mëparshëm të Komisionit Qendror të Zgjedhjeve. As ky vendim dhe

Tagged with: , ,
Posted in Kryesore, Zgjedhje 2013

Rinumërimi i Lezhës nuk sjell ndryshime në shpërndarjen e mandateve

Komisioni Qendror i Zgjedhjeve i Shqipërisë ka përfunduar rinumërimin e votave në Qarkun e Lezhës, i cili ka rezultuar në një rritje të diferencës në vota në favor të demokratëve, por pa ndryshuar rezultatin e mëparshëm për sa i përket

Tagged with: ,
Posted in Kryesore, Zgjedhje 2013

Urdhërohet rinumërimi në dy qarqe veriperëndimore

Komisioni Qendror i Zgjedhjeve i Shqipërisë ka vendosur për rinumërimin e të gjitha votave në dy nga 12 qarqet zgjedhore të Shqipërisë. Vendimi u mor pas rinumërimit të 10 kutive të votimit, i cili nxorri në pah mospërputhje mes rezultateve

Tagged with: ,
Posted in Kryesore, Zgjedhje 2013

KQZ hedh poshtë kërkesën e LSI mes debatit mbi kuorumin

Komisioni Qendror i Zgjedhjeve të Shqipërisë ka vendosur kundër ankimimit të bërë nga Lëvizja Socialiste për Integrim mbi parregullsitë në rajonin verilindor të Kukësit, duke argumentuar se provat e dorëzuara janë të pamjaftueshme. Vendimi i së hënës u mor pas

Tagged with: ,
Posted in Kryesore, Zgjedhje 2013

Vendimi i KQZ ndryshon rezultatin e mëparshëm, i kalon PD-së mandatin e diskutuar në Lezhë

Komisioni Qendror i Zgjedhjeve të Shqipërisë ka vendosur në favor të një ankese të Partisë Demokratike, duke i gjykuar të gabuara rezultatet paraprake në qarkun verior të Lezhës. Një mandat që më parë u ishte dhënë socialistëve tashmë u është

Tagged with: , ,
Posted in Kryesore, Zgjedhje 2013

LSI dorëzon ankesën mbi rezultatet zgjedhore në qarkun e Kukësit

Partia e tretë më e madhe në Shqipëri, Lëvizja Socialiste për Integrim, deklaron se ka dorëzuar një ankesë pranë Komisionit Qendror të Zgjedhjeve mbi rezultatet zgjedhore në qarkun verilindor të Kukësit, me pretendimin se parregullsitë në numërimin e votave i

Tagged with: ,
Posted in Kryesore, Zgjedhje 2013

Rezultatet e zgjedhjeve të ditura dhe të pranuara, por akoma të pazyrtarizuara

Një javë pas zgjedhjeve parlamentare të 23 qershorit, shqiptarët kanë mësuar fituesin e zgjedhjeve, por nuk kanë marrë akoma rezultatet zyrtare dhe akoma nuk dihet se kur procesi do përfundojë. Më shumë se dy muaj nga një konflikti politik parazgjedhor,

Tagged with: ,
Posted in Kryesore, Zgjedhje 2013

Partnerët e Shqipërisë të vëzhgojnë nga afër zgjedhjet e së dielës

Me qindra vëzhgues do të jenë të pranishëm në qendrat e votimit anembanë Shqipërisë ditën e zgjedhjeve. Partnerët ndërkombëtarë të Shqipërisë – me në krye Bashkimin Evropian, Shtetet e Bashkuara dhe OSBE-në – kanë rigjallëruar vëmendjen e tyre mbi Shqipërinë

Tagged with: , , , , , , , ,
Posted in Kryesore, Zgjedhje 2013
Follow TCJE: Twitter Facebook

TCJE presentation

A different approach: Implementing a nonprofit media model, TCJE’s mission is to improve the quality of journalism in Albania, focusing on providing coverage that strengthens democracy, rule of law and human rights. More

Supporting quality coverage: Find out about our donors and partners and how you too can assist. More