Blog Archives

Kolegji Zgjedhor miraton shpërndarjen e mandateve në qarqe, certifikon rezultatet.

Kolegji Zgjedhor i Shqipërisë ka miratuar shpërndarjen e mandateve në parlamentin shqiptar, duke u mbështetur në rezultatet më të fundit të Komisionit Qendror Zgjedhor dhe duke certifikuar praktikisht rezultatin zgjedhor, një akt që i hap rrugën parlamentit të ri për

Tagged with: ,
Posted in Kryesore, Zgjedhje 2013

Kolegji Zgjedhor i Shqipërisë vendos kundër rinumërimit në Lezhë

Kolegji Zgjedhor i Shqipërisë, një grup gjykatësish me autoritetin më të lartë mbi çështjet zgjedhore, ka vendosur të anullojë rinumërimin e votave në Lezhë, duke hedhur poshtë një vendim të mëparshëm të Komisionit Qendror të Zgjedhjeve. As ky vendim dhe

Tagged with: , ,
Posted in Kryesore, Zgjedhje 2013

KQZ hedh poshtë kërkesën e LSI mes debatit mbi kuorumin

Komisioni Qendror i Zgjedhjeve të Shqipërisë ka vendosur kundër ankimimit të bërë nga Lëvizja Socialiste për Integrim mbi parregullsitë në rajonin verilindor të Kukësit, duke argumentuar se provat e dorëzuara janë të pamjaftueshme. Vendimi i së hënës u mor pas

Tagged with: ,
Posted in Kryesore, Zgjedhje 2013

Rritet trysnia për t’i dhënë zgjidhje krizës në KQZ

Përfaqësuesit ndërkombëtarë në Shqipëri e kanë rritur trysninë për t’i bindur partitë politike shqiptare të arrijnë një marrëveshje që do t’i rikthente funksionalitetin e plotë Komisionit Qendror të Zgjedhjeve. KQZ-së i nevojiten të paktën pesë anëtarë për të mundesuar certifikimin

Tagged with: , , , , ,
Posted in Kryesore, Zgjedhje 2013

Vendimet mbi qendrat e votimit, median dhe fletët e votimit shkaktojnë shqetësime serioze

Kolegji Zgjedhor i Shqipërisë, një grup gjykatësish që do të thonë fjalën e fundit mbi procedurat zgjedhore, ka rrëzuar një vendim të Komisionit Qendror të Zgjedhjeve, i cili do të mundesonte që disa qendra votimi të vendoseshin në ambiente private.

Tagged with: , ,
Posted in Kryesore, Zgjedhje 2013
Follow TCJE: Twitter Facebook

TCJE presentation

A different approach: Implementing a nonprofit media model, TCJE’s mission is to improve the quality of journalism in Albania, focusing on providing coverage that strengthens democracy, rule of law and human rights. More

Supporting quality coverage: Find out about our donors and partners and how you too can assist. More