Blog Archives

Vendoset heshtja elektorale 24 orë përpara zgjedhjeve në Shqipëri

Kodi Zgjedhor ndalon aktivitetet e fushatës zgjedhore ditën përpara votimit Pas një fushate zgjedhore intensive për zgjedhjet parlamentare që do mbahen këtë të dielë, votuesit shqiptarë po shijojnë një armëpushim 24-orësh nga mesazhet dhe reklamat partiake që kanë dominuar mediat 

Tagged with:
Posted in Zgjedhje 2013

ZGJERUAR: Partitë përfundojnë një fushatë zgjedhore të dominuar nga çështjet ekonomike

Mitingjet në tre qytete shënojnë fundin e fushatës zgjedhore në Shqipëri. Demokratët në pushtet e mbështetën fushatën në arritjet e tyre gjatë tetë viteve të fundit, ndërkohë që opozita e drejtuar nga socialistët ka premtuar të luftojë korrupsionin dhe të

Tagged with: , , , , , , ,
Posted in Kryesore, Veshtrim i Zgjeruar, Zgjedhje 2013

Kandidati për deputet i FRD-së dhunohet fizikisht, plagoset rëndë

Një kandidat i Frymës së Re Demokratike ka ngelur seriozisht i plagosur pasi u dhunua fizikisht në rajonin jugor të Fierit, një sulm ky që u quajt i motivuar politikisht nga ana e FRD-së. FRD është një parti opozitare e

Tagged with: , , ,
Posted in Kryesore, Zgjedhje 2013

Opozita kërkon dënimin e zyrtarëve që detyrojnë punonjësit e administratës të marrin pjesë në mitingjet e fushatës

Partia Socialiste, partia kryesore e opozitës, i ka kërkuar zyrës së prokurorit të hetojë dhe të dënojë zyrtarët përgjegjës për detyrimin e nëpunësve të shërbimit publik për të marrë pjesë në mitingje dhe takime zgjedhore të Partisë Demokratike, aktualisht në

Tagged with: , ,
Posted in Kryesore, Zgjedhje 2013

Partitë kryesore bëjnë premtime të pamundura për punësimin

Me punësimin që ka zënë kryet e programeve partiake në këtë fushatë zgjedhore, dy partitë më të mëdha të Shqipërisë, që do të marrin pjesë në zgjedhjet parlamentare të 23 qershorit, premtojnë të krijojnë 250,000 deri 300,000 vende të reja

Tagged with: , , ,
Posted in Kryesore, Zgjedhje 2013

Regjistrohen incidentet e para të fushatës zgjedhore

Me fushatën për zgjedhjet parlamentare të 23 qershorit që tashmë ka përfshirë Shqipërinë, janë regjistruar edhe një numër incidentesh me ata që janë angazhuar në fushatë. Incidentet variojnë nga grabitja e një zyre elektorale, dëmtimi i posterave dhe banerave e

Tagged with: , ,
Posted in Kryesore, Zgjedhje 2013

Vëzhguesit vendorë radhisin shqetësimet mbi pjesën e parë të fushatës zgjedhore

Fushata zgjedhore ka filluar herët, duke shkelur ligjin zgjedhor, ndërkohë që janë identifikuar një sërë shkeljesh të tjera, shpall Koalicioni i Vëzhguesve Vendorë në një raport paraprak të publikuar në fillim të javës. “Gjatë kësaj fushate janë identifikuar një sërë

Tagged with: , ,
Posted in Kryesore, Zgjedhje 2013

Inaugurimet e veprave publike përdoren gjerësisht për fushatë

Në një strategji fushate tradicionale të përdorur nga të dyja kahet politike të spektrit politik në të kaluarën, zyrtarët e qeverisë shqiptare kanë planifikuar që një numër i konsiderueshëm inaugurimesh të projekteve të ndërtuar me financim publik të kryhen në

Tagged with: ,
Posted in Kryesore, Zgjedhje 2013
Follow TCJE: Twitter Facebook

TCJE presentation

A different approach: Implementing a nonprofit media model, TCJE’s mission is to improve the quality of journalism in Albania, focusing on providing coverage that strengthens democracy, rule of law and human rights. More

Supporting quality coverage: Find out about our donors and partners and how you too can assist. More