Blog Archives

Partnerët e Shqipërisë të vëzhgojnë nga afër zgjedhjet e së dielës

Me qindra vëzhgues do të jenë të pranishëm në qendrat e votimit anembanë Shqipërisë ditën e zgjedhjeve. Partnerët ndërkombëtarë të Shqipërisë – me në krye Bashkimin Evropian, Shtetet e Bashkuara dhe OSBE-në – kanë rigjallëruar vëmendjen e tyre mbi Shqipërinë

Tagged with: , , , , , , , ,
Posted in Kryesore, Zgjedhje 2013

Shefat e jashtëm dhe zgjerimit në BE bëjnë thirrje për standarde zgjedhore dhe zgjidhje për KQZ-në

Në një deklaratë të përbashkët, zyrtarët më të lartë të Bashkimit Europian për çështjet e të punëve të jashtme dhe zgjerimit bënë thirrje që zgjedhjet e 23 qershorit në Shqipëri të përmbushin standardet më të mira ndërkombëtare. Ata gjithashtu i

Tagged with: , ,
Posted in Kryesore, Zgjedhje 2013

Rritet trysnia për t’i dhënë zgjidhje krizës në KQZ

Përfaqësuesit ndërkombëtarë në Shqipëri e kanë rritur trysninë për t’i bindur partitë politike shqiptare të arrijnë një marrëveshje që do t’i rikthente funksionalitetin e plotë Komisionit Qendror të Zgjedhjeve. KQZ-së i nevojiten të paktën pesë anëtarë për të mundesuar certifikimin

Tagged with: , , , , ,
Posted in Kryesore, Zgjedhje 2013

BE i kërkon shqiptarëve të shmangin dhunën gjatë periudhës së zgjedhjeve

Përfaqësuesit e BE-së i kanë kërkuar forcave politike dhe qytetarëve shqiptarëve që të shmangin dhunën gjatë periudhës së zgjedhjeve, sipas një deklarate bërë publike sot. Mesazhi i përbashkët i Delegacionit të Bashkimit Evropian në Shqipëri dhe i ambasadorëve të vendeve

Tagged with: , ,
Posted in Zgjedhje 2013

Arrihet konsensui mbi tre ligjet e integrimit në BE përpara zgjedhjeve

Në një seancë speciale pikërisht përpara shpërndarjes së parlamentit përpara zgjedhjeve parlamentare të 23 qershorit, partitë kryesore të Shqipërisë i dhanë fundit debatit një vjeçar për miratimin e tre ligjeve të kërkuara nga Komisioni Evropian për t’i hapur Shqipërisë rrugën

Tagged with: , , ,
Posted in Kryesore, Zgjedhje 2013

BE: Zgjedhjet një test për demokracinë, integrimin në BE

Bashkimi Evropian ka deklaruar se zgjedhjet parlamentare të 23 qershorit do të jenë një test thelbësor për funksionimin e duhur të institucioneve demokratike në vend dhe progresin drejt integrimit në BE Ambasadori i BE në Tiranë, Ettore Sequi, bëri thirrje

Tagged with: , ,
Posted in Kryesore, Zgjedhje 2013
Follow TCJE: Twitter Facebook

TCJE presentation

A different approach: Implementing a nonprofit media model, TCJE’s mission is to improve the quality of journalism in Albania, focusing on providing coverage that strengthens democracy, rule of law and human rights. More

Supporting quality coverage: Find out about our donors and partners and how you too can assist. More