Blog Archives

Mijëra ton mish i importuar, Shqipëria treg i rezervave të dyshimta

Statistikat zyrtare tregojnë shifra të larta të mishit që importohet në vendin tonë, ndërsa ekspertët ngrenë pikëpyetje për sigurinë e kushteve të transportit dhe aftësinë e institucioneve për të garantuar cilësinë. Lexoni shkrimin e plote nga TCJE ne gazeten MAPO.  

Posted in Featured, Kryesore

Përse politika e jashtme po mungon nga fushata zgjedhore në Shqipëri

Kur flitet për marrëdhëniet me fqinjët, Tirana ka pasur një qasje amatore ndaj politikës së jashtme, teksa diplomacia e saj shfaq arrogancë dhe shpesh padituri në punët e jashtme – të ndërthurura këto me një qasje populiste, e cila ka

Posted in Kryesore, Zgjedhje 2017

Asbesti i komunizmit shkatërron shëndetin e qindra shqiptarëve çdo vit nga mosnjohja e rrezikut

Shqipëria është e mbuluar me rreth 90 mijë tonelata asbest vdekjeprurës i mbetur nga koha e komunizmit — dhe ka shumë pak ndërgjegjësim publik për rreziqet e tij apo ndjekjen e duhur të sëmundjeve që vinë si rrjedhojë, thonë ambientalistët. Ndërsa

Posted in Kryesore, Të Drejtat e Njeriut, Veshtrim i Zgjeruar

Shtohet shqetësimi për ‘Oliver Tuistët e Shqipërisë’

Qeveria shqiptare ngre alarmin dhe zotohet të veprojë pas një studimi që zbulon se qindra fëmijë shqiptarë po shfrytëzohen nga prindërit dhe të rritur të tjerë që të punojnë në rrugë si lypës dhe kultivues droge. Nga MEGI LLUBANI* Një

Posted in Kryesore, Të Drejtat e Njeriut

Kërkohet më shumë vëmendje ndaj braktisjes së shkollës për shkaqe ekonomike

Zhytur në varfëri, shumë fëmijëve të zonave rurale i mungon aksesi në arsimim Nga BUJAR KAROSHI* Po afron 1 qershori, dhe Emrahi, një djalosh 15 vjeçar nga një fshat i Dibrës, 180 km larg Tiranës, i gëzohet shumë pranverës, pasi

Posted in Kryesore, Të Drejtat e Njeriut, Veshtrim i Zgjeruar

Të shpronësuarit e komunizimit kërkojnë dëmshpërblim për t’i shpëtuar varfërisë

Ish-pronarët futen ndër shtresat më të varfra të Shkodrës. Megjithëse në vitet 1993-1996 atyre iu kthye sipas ligjit 1 hektar tokë, në të shumtën e rasteve nuk arritën t’i merrnin realisht për shkak të zënieve t paligjshme dhe mosfunksionimin siç

Posted in Kryesore, Të Drejtat e Njeriut, Veshtrim i Zgjeruar

Frika e shqiptarëve nga ylberi

Komuniteti LGBT në Shqipëri vazhdon të përballet me stigmë sociale, pavarësisht një kuadri legjislativ progresiv dhe investimeve nga komuniteti ndërkombëtar. Nga SASHENKA LLESHAJ / TCJE.org* Binte shi pa ndalur në fundjavë, por megjithatë ata i pedaluan biçikletat e tyre përgjatë bulevardit

Posted in Kryesore, Të Drejtat e Njeriut, Veshtrim i Zgjeruar

Rrugët vdekjeprurëse të Shqipërisë

Me synimin për të ulur numrin në rritje të viktimave, qeveria shqiptare ka propozuar një sërë masash për të forcuar zbatimin e ligjit Numri i viktimave në një ditë të vetme në fillim të këtij viti ishte tronditës për personat

Posted in Kryesore, Të Drejtat e Njeriut, Veshtrim i Zgjeruar

Shqipëria synon të luftojë dhunën sistematike kundër grave

Përfaqësues të shoqërisë civile në Shqipëri i kanë bërë thirrje qeverisë të bëjë më shumë për të luftuar dhunën kundër grave, që ka pllakosur vendin që nga rënia e komunizmit. Thirrja erdhi në Ditën Ndërkombëtare Kundër Dhunës Ndaj Grave në

Posted in Kryesore, Të Drejtat e Njeriut, Veshtrim i Zgjeruar

Familjet rome protestojnë dëbimin nga vendbanimi i tyre

Pasi u dëbuan nga shtëpitë e tyre nga një kompani ndërtimi, familjet rome po jetojnë prej javësh në trotuarin e një rruge afër ish-vendbanimit të tyre. Rreth 40 familje të komuniteti rom, të cilat u dëbuan nga vendbanimi i tyre

Posted in Kryesore, Të Drejtat e Njeriut, Veshtrim i Zgjeruar
Follow TCJE: Twitter Facebook

TCJE presentation

A different approach: Implementing a nonprofit media model, TCJE’s mission is to improve the quality of journalism in Albania, focusing on providing coverage that strengthens democracy, rule of law and human rights. More

Supporting quality coverage: Find out about our donors and partners and how you too can assist. More